5 sjajnih ideja kako učiniti dom još ugodnijim


5 sjajnih ideja kako učiniti dom još ugodnijim

Prilikom uređivanja doma puno pažnje posvećujemo odabiru namještaja i malih detalja u interijeru kako bismo naš prostor učinili savršeno ugodnim za boravak. Iako će ovaj dio biti vrlo važan, postoji još nekoliko načina na koje gotovo instantno možete promijeniti ugođaj svog doma. Bez obzira radi li se o regulaciji osnovnih elemenata, kao što su svjetlost, vlaga i kvaliteta zraka, reprodukciji omiljene glazbe ili olakšavanju upravljanja domom, ovih nekoliko savjeta pomoći će vam da razinu udobnosti podignete na novu razinu: 



Koristite ambijentalnu rasvjetu za savršen ugođaj

Koliko je važna rasvjeta u domu? Ukratko - jako. Kao primjer za to možemo uzeti činjenicu da se Dance redovito proglašava najsretnijom nacijom na svijetu. Pretpostavlja se da je za to zaslužan Hygge, način življenja koji, među ostalim, veliku važnost pridaje svjetlosti i ugođaju životnog prostora. S obzirom na to, možemo reći da je razina i kvaliteta svjetla u domu vrlo važna za naše raspoloženje, pa će prilagodljiva ambijentalna rasvjeta biti sjajan dodatak svakom domu.

Philips Hue Centris cross 3-spot križna stropna svjetiljka s tri pomična reflektora jedan je od naših najdražih modela. S nevjerojatno širokim rasponom boja, ova će svjetiljka transformirati prostor u kojem se nalazi i savršeno ga prilagoditi raspoloženju i prilici. Elegantna Philips Hue Iris gen4 gold još je jedan primjer ambijentalne rasvjete koja će stvoriti željeni ugođaj u prostoru. Ova stolna svjetiljka pruža blago pozadinsko osvjetljenje i ima mogućnost prigušivanja svjetla u rasponu od toplog prema hladnom. 
 
izvor: Phillips


Podignite razinu kvalitete zraka

Jeste li znali da zrak u zatvorenim prostorima često sadrži čak 2 do 5 puta veću koncentraciju određenih zagađivača u odnosu na otvorene prostore? Ovi zagađivači nastaju prilikom korištenja sredstava za čišćenje, sagorijevanja svijeća ili drva u kaminu, linjanja kućnih ljubimaca, pojavom skrivene plijesni u domu, ali i gomilanjem prašine. Redovito provjetravanje i smještanje biljaka u prostor će biti dobar start, a velika pomoć u održavanju visoke kvalitete zraka u domu bit će i pročišćivači zraka, koji iz njega uklanjaju zagađivače, alergene i toksine. Pročišćivač Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro jedan je od najboljih dostupnih modela. Ovaj uređaj može profiltrirati čak 8330 litara zraka u minuti, pa će zrak u prostoriji od 40 m² kvadratnih metara pročistiti u samo 15 minuta. Visoka učinkovitost zajamčena je posebno razvijenim trostrukim filterom koji uklanja čak 99.97% čestica iz zraka, a njegov će se minimalistički dizajn odlično uklopiti u svaki interijer.



Osigurajte ispravnu razinu vlage i ugodan miris

Kašalj, suho grlo i suha kožu samo su neki od simptoma koje može uzrokovati zrak s premalom količinom vlage. Kako biste to spriječili, dobra je ideja investirati u ovlaživač zraka, koji će održavati uravnoteženu razinu vlage. Moderni ovlaživači zraka dolaze i s brojnim drugim funkcionalnostima, koje će osigurati ugodniju i zdraviju atmosferu u domu. Jedan od njih je Mi Smart Antibacterial Humidifier koji osim svoje osnovne funkcije također i sterilizira vodu pomoću UV svjetla, pa možete biti sigurni kako neće pridonijeti zagađenju zraka u domu. 

Sve češće viđamo i vrlo praktične kombinacije ovlaživača i difuzora, kao što je Levoit Ultrasonic Top-Fill Cool Mist. Ovakvi uređaji će održati željenu razinu vlage u prostoru, a mogu se koristiti i u kombinaciji s eteričnim uljima, pa će svakako doprinijeti postizanju ugodnijeg i mirisnijeg ambijenta. 


 

Slušajte omiljenu glazbu u visokoj rezoluciji 

U većini kućanstava glazba je gotovo uvijek prisutna - tijekom ispijanja prve jutarnje kave, pripremanja ručka, druženja s obitelji i prijateljima, ali i opuštajućih trenutaka kada želimo biti sami. Ona je svakako važan element koji utječe na ugođaj doma, pa zašto onda ne biste osigurali i vrhunsku kvalitetu zvuka?
Naravno, kad je riječ o zvučnicima, mogućnosti su beskrajne i ovisit će o vašim potrebama i budžetu. Kao odličan omjer cijene i kvalitete zvuka izdvajamo ovaj praktični Phillips kućni bežični zvučnik sa snažnim basom i kristalno jasnim visokim tonovima. Može se seliti po potrebi, upariti s kompatibilnim zvučnicima u prostoriji za surround zvuk, ali i sa zvučnicima u drugim prostorijama doma, a njime se može upravljati pomoću Google Assistenta i Amazon Alexe. 



Učinite vaš dom pametnim 

Najbolje smo ostavili za kraj! Smart Home sustavi ultimativni su pomoćnici za postizanje veće ugodnosti doma, ali i jednostavnosti brojnih funkcija u kućanstvu. Oni koriste uređaje povezane na internet za kontrolu i upravljanje raznolikih funkcija u domu - od brave na ulaznim vratima, do regulacije grijanja, svjetla i glazbe, kontrole usisivača, nadzornih kamera i ostalih kućanskih uređaja. Jedan od najboljih centralnih jedinica koje služe za upravljanje ovakvim sustavom je Google-ov Nest Hub 2, koji osim što upravlja Smart Home uređajima, dolazi i s brojnim funkcijama za organizaciju vremena, opuštanje i zabavu. Više o Smart Home uređajima pročitajte na našem blogu


Količina svjetlosti, razina vlage i čistoća zraka neki su od bazičnih elemenata koji će utjecati na razinu ugodnosti doma, a ovi praktični uređaji svakako će pomoći u postizanju savršenih uvjeta. Kad im još pridodamo i sjajan zvuk omiljene glazbe, kao i napredne i zabavne Smart Home uređaje, nova razina udobnosti gotovo je zagarantirana. :)

Ove i još brojne druge uređaje za veću ugodnost doma potražite u Mikronis webshopu! 
 
 
 
 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode