Bežične slušalice - evo kako odabrati najbolji model


Bežične slušalice - evo kako odabrati najbolji model

Nekima su slušalice neizostavni dio svakodnevne rutine i uvijek ih imaju uz sebe, baš kao i ključeve od stana i novčanik. No, bez obzira na to jeste li veliki obožavatelj glazbe ili ne, odličan par bežičnih slušalica je definitivno dobro imati. No, odakle krenuti s odabirom? Po čemu se točno razlikuju i o kojim karakteristikama treba voditi računa? Kako bismo vam olakšali odluku, kreirali smo mali vodič o bežičnim slušalicama koji će vam pomoći pronaći model koji je u potpunosti skrojen prema vašim potrebama.
 

Koje sve vrste i veličine bežičnih slušalica postoje?


Prva i najočitija razlika je vrsta slušalica. Razlikujemo bežične on-ear, over-ear i in-ear slušalice, a detalje o svakom od ovih modela slušalica i njihove karakteristike, te prednosti i mane, možete otkriti u nastavku.

Bežične over-ear slušalice su najveće među osnovnim vrstama slušalica. Ovo je ona vrsta slušalica na koju većina najčešće pomisli kad čuju riječ "slušalice". One najlakše i najvjernije reproduciraju cijeli spektar zvuka, od basova do visokih tonova. Over-ear bežične slušalice obavljaju dobar posao kad se radi o kreiranju potpunog doživljaja glazbe. Način na koji one u potpunosti pokrivaju uši znači da zvuk dopire do vaših ušiju poput ujednačenog glazbenog vala i pružaju vam izvanredno iskustvo slušanja glazbe. Jedina mana over-ear slušalica je njihova nepraktičnost zbog veličine.



On-ear dizajn je izvrstan za one koji žele mnoge prednosti koje pružaju over-ear slušalice, ali bez dodatne težine. Naravno, one i dalje nisu džepne veličine kao earbudsi, ali često imaju rotirajuće ili sklopive dijelove kako biste ih lakše mogli pohraniti.

Bežične in-ear slušalice, poznatije kao earbuds, najčešće imaju jednu žicu koja međusobno povezuje slušalice, no s uređajima se povezuju bežično. Kad se radi o kvaliteti zvuka, one možda ne mogu konkurirati over-ear i in-ear bežičnim slušalicama, no in-ear slušalice uvijek možete imati uz sebe jer, prema potrebi, stanu i u džep. Žica kojom su povezane pruža dodatnu sigurnost tijekom nošenja ovih slušalica jer se ne morate bojati da će ispasti i da ćete ih izgubiti. Ovaj model slušalica savršen je za treniranje, a još jedan bonus je taj što postoje i vodootporni modeli.
 


Kako se upravlja bežičnim slušalicama?


Kad se radi o bežičnim slušalicama, osnovne kontrole se obično nalaze na samim slušalicama. Ove kontrole mogu biti u obliku konvencionalnih gumba, dok druge koriste kontrole na dodir ili glasovne naredbe. U slučaju da slušalice koje koristite imaju gumb, dobro je znati da je on ponekad određen više stilom nego funkcionalnošću pa je prilikom odabira slušalica dobro pripaziti na pristupačnosti ovih kontrola. Primjerice, ako ne možete u žurbi pronaći tipku koja vam je potrebna, one možda neće biti prikladne za one koji žele brzo prijeći na sljedeću pjesmu na svom popisu za reprodukciju dok, primjerice, vježbaju u teretani.
 


Koliko traju baterije bežičnih slušalica?


Još jedna važna stavka na koju biste trebali pripaziti prilikom odabira bežičnih slušalica je to koliko traje baterija i koliko se brzo i jednostavno mogu napuniti nakon što se isprazne. Većina bežičnih slušalica nudi nekoliko sati trajanja baterije nakon što ste ih u potpunosti napunili, što je u redu za svakodnevnu upotrebu. No, ako ste osoba kojoj su potrebne slušalice čija baterija će izdržati vam trebati par koji će vam izdržati cijeli dan, onda je važno to uzeti u obzir prilikom odabira slušalica. True wireless slušalice često dolaze s vlastitom futrolom za punjenje koja puni vaše slušalice i tijekom dana, kad god ih pospremite u nju. Stoga čine najbolji odabir za one kojima su slušalice potrebne kroz cijeli dan. Budući da se ne povezuju s uređajima uz pomoć žica, bežične slušalice moraju biti napunjene za korištenje. Upravo zato je trajanje baterije jedna od najvažnijih stvari koju treba uzeti u obzir.
 

Vjerujemo da će vam ovaj mali vodič pomoći u odabiru savršenog para bežičnih slušalica za vas. Nakon što se odabrali tip bežičnih slušalica koje želite, slijedi zabavniji dio, odabir brenda, a potom i boje jer one dolaze u različitim kombinacijama boja koje vam, pored izvanrednog zvuka, mogu izmamiti osmijeh na lice. Svakako posjetite Mikronis webshop gdje vas očekuju razne vrste bežičnih slušalica za svačije potrebe i ukus.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode