Kako odabrati najbolji klima uređaj za svoj dom?


Kako odabrati najbolji klima uređaj za svoj dom?

Izvor: Pexels

Čim temperature počnu rasti, odmah počinjemo smišljati sve načine na koje se možemo rashladiti kod kuće. Ipak, najpraktičnije rješenje za brzo i efikasno postizanje optimalne temperature prostora u kojem boravimo su klima uređaji. Upravo zato su oni postali nezamjenjivi u našim domovima. No, kako odabrati najbolji klima uređaj za svoj dom? Sigurno ste se pitali koji bi bio najbolji izbor - klasični klima uređaj, prijenosni klima uređaj ili pametni klima uređaj s opcijom Wi-Fi upravljanja, a onda se javlja i pitanje odabrati li klimu s inverterom ili ne? Što je zapravo inverter i koje bi bile njegove prednosti? Odgovore na sva ova pitanja možete naći u nastavku.

 

Klima uređaji iz godine u godinu napreduju


Klima uređaj osigurava nam protok hladnog zraka u bilo kojem prostoru u kojem boravimo. On radi tako što zapravo uklanja toplinu i vlagu iz zraka prostora u kojem se nalazite, potom vraća ohlađeni zrak unutra. Danas su vrući, ljetni dani uistinu nezamislivi bez klima uređaja, stoga ne čudi da, kao i sva ostala tehnologija, i oni napreduju. Kreirani su tako da štede energiju, a k tome postaju i sve ‘pametniji’. Po čemu se sve razlikuju od klasičnog klima uređaja otkrijte niže.

 

Klima uređaji s inverterom za uštedu energije

 


Izvor: @vivax_hr

Posebna inverter tehnologija omogućuje znatne uštede energije, tihi rad klima uređaja i dugotrajnu kvalitetu. Inverter tehnologija koristi puno manje električne energije, stoga je manji potrošač i dugoročno isplativiji uređaj, usprkos tome što ćete za njega možda morati izdvojiti koju kunu više. To će vam se s vremenom sigurno isplatiti. Naime, za razliku od klasičnog klima uređaja koji ili radi punom snagom ili se u potpunosti gasi čim postigne zadanu temperaturu, klima uređaj s inverterom neprestano prilagođava i pametno dozira snagu koju koristi kako bi postigao vašu željenu temperaturu prostora. Upravo to ga čini puno manjim potrošačem energije.



Klima uređaji s mogućnošću Wi-Fi upravljanja praktičniji su nego ikad

 
 

Ako ste među onima kojima je san svaki dan doći kući s posla u već prethodno rashlađen dom, za vas je kao stvorena pametna verzija klima uređaja. Oni imaju opciju reguliranja temperature u vašem domu putem aplikacije na vašem pametnom telefonu, bez obzira na to gdje se nalazili - kod kuće, u uredu ili na kavi s prijateljima. No, ova značajka upravljanja klima uređajem s bilo koje lokacije će možda najkorisnija biti onima koji su zaboravljivi pa često ostave upaljen klima uređaj i dok ih nema kod kuće. Sada ga možete ugasiti u samo nekoliko klikova i nakon što ste otišli od doma.



Prijenosni klima uređaji savršeni su za one koji se ne mogu odlučiti za njezino mjesto u domu

 
Izvor: Electrolux
 
Najveća prednost prijenosnih klima uređaja je jednostavnost upotrebe i, naravno, njihova pokretljivost. Sve što je potrebno je naći joj idealno mjesto u vašem domu, smjestiti ju na pod i crijevo za odvod vrućeg zraka usmjeriti prema van. Prijenosni klima uređaj najbolji je odabir za one koji možda nisu spremni odlučiti u koju sobu smjestiti klimu na zid ili to možda nisu u mogućnosti napraviti. Također, ona je bolji izbor ako želite klima uređaj koji se može premještati iz sobe u sobu te pohraniti negdje na kraju ljetne sezone, kad vam više nije potrebna.


Prilikom odabira klima uređaja nemojte zaboraviti voditi računa i o veličini prostora koji želite rashladiti, ali i o glasnoći uređaja, pogotovo ako ga planirate staviti u spavaću sobu. Za koju god se vrstu klima uređaja odlučili, dobro je znati da u Mikronisu možete naći široku ponudu proizvoda, na vama je samo da odaberete ono što će se najbolje uklopiti u vaš prostor.  
 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode