Kuhinjski aparati koji čine kuhanje još bržim i zabavnijim


Kuhinjski aparati koji čine kuhanje još bržim i zabavnijim


U brzom tempu života, svaka nam je minuta od velike važnosti. Uz sve dnevne obveze, izdvajanje vremena za sebe i briga o kvalitetnoj prehrani ponekad se čine nemogućima. Srećom, moderni kuhinjski uređaji tu su kako bi nam pomogli u ostvarivanju ovih ciljeva.  

U nastavku vam donosimo neke od naših najdražih kućanskih aparata koji će se lako uklopiti u svaku kuhinju svojim modernim dizajnom te olakšati i ubrzati pripremu obroka: 


 
  • Sokovnik za zdraviji početak dana

Započnite dan zdravim napitkom od svježeg voća i povrća punim vitamina i minerala te tako izbjegnite rafinirani šećer i pojačivače okusa iz kupovnih sokova. Mnogi nemaju naviku redovite konzumacije voća, a sokovnik će svakako pomoći u rješavanju tog problema - kombinacije okusa su beskonačne, a proces izrade je brz i zabavan. Prilikom kupnje obratite pažnju na sokovnike s mogućnošću hladnog prešanja. Takvi modeli ne umanjuju nutritivnu vrijednost namirnica, koja se inače smanjuje upotrebom topline nastale prilikom rada sokovnika. Kod hladnog prešanja ta je brzina znatno smanjena čime se sastojci održavaju svježima i hranjivima. 

Jedan od naših najdražih sokovnika s hladnim prešanjem je Philips HR1888/70 s brzim načinom čišćenja, koji će unutar jedne minute pripremiti napitak za početak dana pun snage i zdravlja.
 
 
 


 
  • Vakumirka za održavanje svježine namirnica

Priprema obroka za pauzu na poslu, užine za školarca ili obroka za vikend piknik u prirodi zahtjeva spremanje obroka koji moraju ostati svježi čim duže, što često može biti velik izazov. Pakiranje hrane pomoću vakumirke omogućit će održavanje pripremljene hrane svježom do nekoliko puta duže u odnosu na druge metode pakiranja. Korištenjem ovog uređaja hranu ćete moći duže čuvati, čime se smanjuje potreba za njenim bacanjem, a olakšat će i proces pripreme zimnice. Za kvalitetno i trajno vakumiranje proizvoda i namirnica preporučujemo SEB Tefal VT254070, koji omogućuje jednostavno i praktično vakumiranje, s funkcijom „Moist and Dry“ koja automatski prilagođava brzinu usisa zraka određenoj vrsti hrane.
  • Aparat za kavu za vrhunsko iskustvo ispijanja kave

Kava je najrasprostranjeniji napitak na području Hrvatske i rijetki su oni koji ju ne vole. Većina ljudi s njom započinje dan, povećava produktivnost na poslu, a ona je i neizostavan dio gotovo svih druženja s prijateljima. U pripremi šalice kao iz najdražeg kafića može vam pomoći DeLonghi EC271.B. Ovaj vrhunski aparat za kavu pripremit će sjajan espresso, koji je baza i za sve ostale vrste ovog napitka. Za one koji uživaju u cappuccinu ili macchiatu, tu je nastavak za zagrijavanje i zapjenjivanje mlijeka, koji će stvoriti savršenu pjenu u svakoj šalici. 
 


 
  • Štapni mikseri i blenderi za brzu pripremu juha, umaka i smoothieja

Mikseri su zaista neizostavni dio svake kuhinje i dolaze u bezbroj različitih varijanti. Osim onih klasičnih, koje često koristimo prilikom izrade slastica, tu su i štapni mikseri i blenderi. U čemu je razlika? 

Štapni mikseri su u prosjeku nešto jeftiniji i zauzimaju manje prostora te najčešće imaju nešto slabiji motor u odnosu na blendere, pa će biti odlična opcija za izradu juha, umaka, kašica za djecu i obradu svih relativno mekih namirnica. Bosch ErgoMixx jedan je od najboljih odabira po pitanju omjera cijene, snage i kvalitete, a dolazi i s vrlo praktičnom sjeckalicom za usitnjavanje namirnica poput začinskog bilja, orašastih plodova i sira. 
 



 
Blenderi su generalno nešto skuplji i glomazniji, ali dolaze sa snažnijim motorima, pa će uz sve mogućnosti štapnog miksera biti sjajni i za usitnjavanje tvrđih namirnica. Ova funkcija je korisna primjerice prilikom izrade smoothieja od smrznutog voća. Prilikom odabira blendera potrebno je obratiti pažnju na materijal od kojeg je izrađena posuda za blendanje, jer neki modeli s plastičnim posudama neće biti prikladni za blendanje vrućih namirnica. Mikronisova preporuka je odličan Phillips IVIVA blender koji dolazi sa staklenom posudom, snažnim motorom i praktičnom on-the-go bocom, idealnom za ljubitelje smoothieja. 

 
  • Mikrovalna za ekspresno podgrijavanje hrane

Od svih vrsti uređaja s ovog popisa, mikrovalne su možda pobjednici kad je riječ o uštedi vremena. Podgrijavanje hrane, odleđivanje zamrznutih namirnica, otapanje čokolade za izradu slastica, samo su neke od situacija u kojima će mikrovalna pećnica biti drastično jednostavnija i brža u odnosu na sve druge metode termičke obrade. Ako se nas pita, jedan od najboljih odabira iz Mikronis webhopa je Samsung mikrovalna pećnica F300G. Ovaj model može se, osim odličnim dizajnom, pohvaliti i s antibakterijskom keramičkom unutrašnjosti koja osigurava jednostavno čišćenje, kao i inovativnim sustavom trostruke distribucije mikrovalova za bolju termičku obradu. 

  • Roštilj za nezaboravna druženja 

Za zabavnija druženja uz fini roštilj (čak i usred zime!), idealno rješenje su kontaktni grilovi i električni roštilji. Iako namirnicama neće pružiti aromu dima, omogućuju brzu i zdraviju pripremu bez potrebe za puno dodatne masnoće. Ploče za grijanje u kontaktnim grilovima brzo postižu potrebnu temperaturu te štede vrijeme potrebno za pripremu obroka. TEFAL GC306012 ima tri položaja pečenja: zatvoreni za sendviče, položaj za lagano pečenje i položaj za roštilj. Jednostavan je za čišćenje, ima odvojive neprijanjajuće ploče perive u perilici, što je još jedna ogromna prednost u odnosu na klasične roštilje.
 

 
Ovim mali kuhinjski uređaji bit će sjajni pomagači u pripremi brzog obroka i omiljenih napitaka. Svojim ergonomskim dizajnom omogućuju lako rukovanje, a širokim rasponom cijena dostupni su velikoj većini kućanstva. U Mikronis web trgovini očekuje vas široka ponuda malih kuhinjskih aparata za jednostavnije i brže kuhanje!
 
 
 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode