Koju igraću konzolu odabrati?


Koju igraću konzolu odabrati?

Uz malo tehnološke čarolije svatko može preuzeti ulogu vozača Formule 1, boriti se kao vojnik, iskušati svoju hrabrost u nekoj od horor igara, zaigrati nogomet na svjetskom prvenstvu ili postati pilot zrakoplova. I još bezbroj drugih uzbudljivih scenarija. Stoga ne čudi da popularnost igraćih konzola ne pada već desetljećima i da se stalno pojavljuju nove i bolje opcije koje omogućuju sve realističnije iskustvo igranja. Iz tog razloga odabir nove konzole nije jednostavan zadatak! Kako bismo vam malo olakšali donošenje odluke, u nastavku smo pripremili pregled osnovnih karakteristika nekih od nama najdražih konzola. 



Nintendo Switch


Nintendo konzole zauzimaju važno mjesto u srcima milijuna ljudi već nekoliko generacija. Jedan od najnovijih varijanti Nintendovih konzola je ultra-popularni Nintendo Switch, koji je od svog lansiranja 2017. poharao svijet.  

Nintendo Switch je prijenosna kompaktna konzola koja na kućištu ima zaslon osjetljiv na dodir. Switch dolazi s dva Joy-Cona, upravljača koji prate pokret igrača i pretvaraju ga u pokret u igri. Također dolaze i s HD Rumble tehnologijom, odnosno različitim vibracijama u specifičnim trenucima tijekom igre. Uz to, bitno je spomenuti i impresivnu bateriju koja može potrajati do čak 9 sati rada!
Ova hibridna konzola omogućuje tri načina igranja: 
  • TV Mode: igranje konzole s prijenosom slike na TV, 
  • Handheld Mode: igranje uz Joy-Cone upravljače na samoj konzoli i njenom ekranu,
  • Table Mode: ekran konzole je na stolu dok igrač igra pomoću odvojenih Joy-Cone upravljača. 
Model OLED je najnoviji član obitelji Nintendo Switch i ima živopisan 7-inčni OLED zaslon, široko podesivo postolje, priključnu stanicu s ugrađenim UTP utikačem, 64 GB interne memorije i poboljšani zvuk. Dolazi u crno bijeloj i neon red&blue kombinaciji boja.

No to naravno nije sve! Posebno izdanje Nintendo Switch Ring Fit Adventures omogućuje nevjerojatno interaktivno iskustvo, koje uz pomoć uključene dodatne opreme prenosi pokrete tijela u igru. Na ovaj način odradit ćete fizički trening i igrati videoigru u isto vrijeme! Uz mini-igre i prilagodljive rutine treninga, Ring Fit Adventure savršen je odabir za igrače svih razina vještina.


 

Xbox 


Xbox je serija Microsoftovih igraćih konzola koje gamerima pruža vrhunsko iskustvo igranja. Xbox dolazi s velikom knjižnicom dostupnih igara (njih više od 100), a kompatibilan je s još tisućama drugih. 

Xbox Series X najnoviji je i najnapredniji model Xboxa ikada. 4K reprodukcija omogućuje nevjerojatnu kvalitetu slike, dok munjeviti procesor, posebno razvijeni Xbox Velocity Architecture i ultra brzi SSD, osiguravaju da se igre učitavaju i izvode dosad neviđenom brzinom. Za jedinstveno audio-vizualno iskustvo tu su i Dolby Vision i Dolby Atmos, koji osiguravaju besprijekornu reprodukciju slike i 3D zvuka. 

Xbox One S je kompaktnija verzija, čak 60% manja u odnosu na Series X. Ovaj model dolazi s nešto manje memorije i za nijansu slabijom grafikom, ali će unatoč tome omogućiti iznimnu brzinu i sjajnu kvalitetu slike i zvuka. Niža cijena i veća mobilnost svakako su njegove velike prednosti u odnosu na Series X.  
 
Xbox se spaja s Microsoftovim cloudom, tako da su sve igre i dodatni podaci pohranjeni na sigurnom. Velika brzina, vrhunska reprodukcija zvuka i multiplayer opcija s video chatom neke su od glavnih obilježja ove konzole. Uz to, Xbox može poslužiti i kao TV prijemnik s mogućnošću streaminga filmova i TV serija.

Sve ovo čini Xbox malim tehnološkim čudom, kao i potencijalno najboljim omjerom uloženog i dobivenog kad je riječ o konzolama za igranje. 


 

Atari


Atari nije samo brend, već retro legenda koja će mnoge generacije vratiti u djetinjstvo. Ova je konzola bila glavna inspiracija mnogima koje su se pojavile nakon nje, pa su njen dizajn i koncept dan-danas prisutni u konzolama kao što su PlayStation i Xbox. 

Atari Amiga 500 došla je na tržište 1987. godine i tada je predstavljala vrhunac tehnologije po pitanju reprodukcije slike i zvuka. Atari A500 mini remont je tog legendarnog modela, koji dolazi u nešto kompaktnijoj veličini u odnosu na original. 

Nova Amiga dolazi s uključenih 25 igara, među kojima su i klasici poput Alien Breed 3D, Another World, Simon Sorcerer i Worms te mogućnošću učitavanja novih igara putem USB-a. Originalni miš s dvije tipke i novodizajnirani podloga za igre s 8 tipki omogućit će poboljšano iskustvo igranja, a tu je i opcija igranja putem standardne tipkovnice. Atari se putem HDMI-a spaja na bilo koji HD TV, pa će tako omogućiti jedinstveni spoj retro i moderne tehnologije



Ove sjajne konzole očekuju vas u Mikronis webshopu, kao i široka ponuda videoigara za konzole i dodatne opreme za gaming!
 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode