Projekt Leonardo za Playstation 5


Projekt Leonardo za Playstation 5


Osmišljen kako bi uklonio prepreke igranju i pomogao igračima s invaliditetom da lakše, udobnije i dulje igraju na PS5.
 
Pristupačnost je važna tema za nas u PlayStationu i želimo nastaviti podizati ljestvicu kako bismo svakom igraču omogućili da iskusi užitak igranja. Bilo da se radi o robusnim opcijama pristupačnosti u igrama PlayStation Studios poput Santa Monica Studio God of War Ragnarök ili Naughty Dog The Last of Us Part I,
ili široku lepezu značajki u našem korisničkom sučelju konzola PS4 i PS5, strastveni smo u smanjenju prepreka za igranje za svakog igrača.

Danas smo na CES-u najavili sljedeći korak na našem putu da igrice učinimo pristupačnijim: Projekt Leonardo za PlayStation 5. Razvijen uz ključne doprinose stručnjaka za pristupačnost, članova zajednice,
i razvojnim programerima igara, Project Leonardo je naše kodno ime za novi visoko prilagodljivi komplet kontrolera koji radi "iz kutije" kako bi pomogao mnogim igračima s invaliditetom da igraju igre lakše, udobnije i dulje.




Kroz razgovore sa stručnjacima za pristupačnost i nevjerojatnim organizacijama kao što su AbleGamers, SpecialEffect i Stack Up, dizajnirali smo visoko konfigurabilan kontroler koji radi u tandemu s mnogim dodacima za pristupačnost trećih strana i integrira se s PS5 konzolom kako bi otvorio nove načine igranja.
Napravljen je za rješavanje uobičajenih izazova s ​​kojima se suočavaju mnogi igrači s ograničenom motoričkom kontrolom, uključujući poteškoće u dugotrajnom držanju kontrolera, točno pritiskanje malih skupina gumba ili okidača ili optimalno pozicioniranje palca i prstiju na standardnom kontroleru.



 



 
 


Ovdje su neke od ključnih značajki:

Vrlo prilagodljivo iskustvo igranja

Hardverske prilagodbe. Projekt Leonardo za PS5 je platno za igrače da osmisle vlastito iskustvo igranja. Uključuje robustan komplet izmjenjivih komponenti, uključujući različite analogne kapice i tipke različitih oblika i veličina.
Igrači mogu koristiti ove komponente za izradu širokog spektra rasporeda kontrola. A udaljenost analogne palice od gamepada može se podesiti prema želji igrača. Ove komponente omogućuju igračima da pronađu konfiguraciju koja odgovara njihovoj snazi, rasponu pokreta i posebnim fizičkim potrebama.


 



Prilagodbe softvera


Na konzoli PS5 igrači imaju niz opcija za prilagođavanje svog iskustva igranja za Project Leonardo:

• Mapiranje gumba
Gumbi kontrolera mogu se programirati na bilo koju podržanu funkciju, a više gumba može se mapirati na istu funkciju. Nasuprot tome, igrači mogu preslikati dvije funkcije (kao što su "R2" + "L2") na isti gumb.

• Kontrolni profili
Igrači mogu pohraniti svoje programirane postavke gumba kao kontrolne profile i lako se prebacivati ​​između njih pritiskom na gumb profila.
Do tri kontrolna profila mogu se pohraniti i igrač im može pristupiti sa svoje PS5 konzole u bilo kojem trenutku.
 


Radi u suradnji s drugim uređajima i dodacima za pristupačnost

Project Leonardo se može koristiti kao samostalni kontroler ili uparen s dodatnim Project Leonardo ili DualSense bežičnim kontrolerima. Do dva Project Leonardo kontrolera i jedan DualSense bežični kontroler mogu se koristiti zajedno kao jedan virtualni kontroler, omogućujući igračima da miješaju i usklađuju uređaje kako bi odgovarali njihovim posebnim potrebama igranja,
ili igrati u suradnji s drugima.





Na primjer, igrači mogu proširiti svoj DualSense kontroler s Project Leonardo kontrolerom ili koristiti dva Project Leonardo kontrolera samostalno. Prijatelj ili član obitelji također može pomoći kontrolirajući igračev karakter u igri pomoću DualSense kontrolera ili drugog Project Leonardo kontrolera.
Kontroleri se mogu dinamički uključiti ili isključiti i koristiti u bilo kojoj kombinaciji.

Projekt Leonardo je proširiv kroz četiri 3,5 mm AUX priključka za podršku raznim vanjskim prekidačima i dodacima za pristupačnost trećih strana. To korisnicima omogućuje integraciju posebnih prekidača, gumba ili analognih palica s kontrolerom Project Leonardo.
Vanjski dodaci mogu se dinamički spajati ili odspajati, a svaki se može konfigurirati da djeluje kao bilo koji drugi gumb.



Fleksibilan, prilagodljiv dizajn

Razdvojeni, simetrični dizajn projekta Leonardo omogućuje igračima da premjeste analogne palice što bliže ili što dalje jedna od druge. Kontroler leži ravno i ne treba ga držati, tako da ga igrači mogu položiti na stol ili pladanj za invalidska kolica. Može se lako pričvrstiti na AMPS nosače* ili tronošce,
i može se orijentirati za 360 stupnjeva za najudobniju upotrebu. Igrači također mogu programirati "sjevernu" orijentaciju na analognim palicama kako bi odgovarala njihovoj željenoj orijentaciji kontrolera.



Projekt Leonardo trenutno je u razvoju i nastavljamo prikupljati vrijedne povratne informacije od zajednice. Željeli bismo zahvaliti svim divnim organizacijama i stručnjacima za pristupačnost koji nas podržavaju u ovom nastojanju.

Također smo zahvalni svima u zajednici koji su se zalagali za veću dostupnost igara.
Vi ste razlog zašto radimo svoj posao i vaša nas strast nadahnjuje svaki dan. Za nas je doista privilegija stvarati proizvode koji bolje služe vašim potrebama. Radujemo se dijeljenju više u budućnosti, uključujući dodatne značajke proizvoda i vrijeme lansiranja.






Obavijest o autorskom pravu i zaštitnim znakovima
 

“, „PlayStation“, „“, „PS5“, „“, „PS4“, „“, „PS3“, „“, „PS2“, „“, „“, „“, „DualSense“, „DUALSHOCK“, „“, „PlayStation Shapes Logo“, „“, „SHARE FACTORY“ i „Play Has No Limits“ registrirani su zaštitni znakovi ili zaštitni znakovi tvrtke Sony Interactive Entertainment Inc.

„SONY“ i  registrirani su zaštitni znakovi ili zaštitni znakovi grupacije Sony Group Corporation.

Ostali nazivi proizvoda i usluga, logotipovi i/ili nazivi tvrtki koji se upotrebljavaju na web-mjestu zaštićeni su zaštitnim znakom i autorskim pravima njihovih vlasnika i/ili davatelja licenci.





 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode