Thunderbolt 5


Thunderbolt 5

Danas je Intel najavio Thunderbolt™ 5 – sljedeću generaciju Thunderbolta – i demonstrirao prototip prijenosnog računala i priključne stanice. Thunderbolt 5 obećava značajna poboljšanja u brzini povezivanja i prednostima propusnosti za korisnike računala.

Thunderbolt 5 isporučivat će 80 gigabita u sekundi (Gbps) dvosmjerne propusnosti, a uz Bandwidth Boost do 120 Gbps za najbolje iskustvo prikaza. 
Ova poboljšanja omogućit će do tri puta veću propusnost od najboljeg postojećeg rješenja povezivanja, pružajući izvanredne zaslonske i podatkovne veze.
Thunderbolt 5 zadovoljit će potrebe kreatora sadržaja i igrača visoke propusnosti. Izgrađen na industrijskim standardima – uključujući USB4 V2 – Thunderbolt 5 bit će široko kompatibilan s prethodnim verzijama Thunderbolta i USB-a.



Potrebe za propusnošću kreatora sadržaja, igrača i profesionalaca značajno rastu. Ovi korisnici žele zaslone visoke razlučivosti i vizualne sadržaje niske latencije dok rade sa sve većim video i podatkovnim datotekama.
Thunderbolt 5 osmišljen je za značajno poboljšanje brzine povezivanja i propusnosti kako bi se osiguralo da korisnici modernih računala mogu uživati ​​u najkvalitetnijim vizualnim sadržajima i impresivnim iskustvima godinama koje dolaze.

"Microsoft je uzbuđen što će blisko surađivati ​​s Intelom kako bi korisnicima Windowsa ponudio najnoviji USB4 standard", rekao je Ian LeGrow,
korporativni potpredsjednik za upravljanje proizvodima Core OS u Microsoft Corp. 
"Thunderbolt 5 u potpunosti je usklađen sa standardom USB 80Gbps za podršku sljedeće generacije visokoučinkovitih zaslona, ​​pohrane i povezivosti."
 



Thunderbolt 5 se nadograđuje na Thunderbolt 4 na nekoliko načina, uključujući:

• Dvostruka ukupna dvosmjerna propusnost; Bandwidth Boost pruža do tri puta veću propusnost za video intenzivnu upotrebu, do 120 Gbps.
• Udvostručite PCI Express protok podataka za bržu pohranu i vanjsku grafiku.
• Izgrađen na industrijskim standardima uključujući USB4 V2.
• DisplayPort 2.1 i PCI Express Gen 4; potpuno kompatibilan s prethodnim verzijama.
• Udvostručuje propusnost Thunderbolt Networkinga za brze PC-to-PC veze.
• Koristi novu signalnu tehnologiju, PAM-3, za postizanje ovih značajnih povećanja performansi s današnjim tiskanim pločama, konektorima i pasivnim kabelima do 1 metra.


Thunderbolt proizvodi postali su glavna struja na tržištu osobnih računala, a vodeći proizvođači dodatne opreme za računala diljem svijeta usvojili su standard kako bi doprli do stotina milijuna korisnika osobnih računala koji su danas aktivni. Thunderbolt 5 gradit će se na ovoj opsežnoj bazi i nastaviti pružati viziju jednog USB-a
C priključak i kabel koji mogu sve - pojednostavljuju iskustvo rada s računalom za korisnike diljem svijeta, a istovremeno pružaju najvišu moguću kvalitetu i izvedbu.

Najava Thunderbolta 5 još je jedna prekretnica u Intelovoj dugoj povijesti vodeće industrije u input/output (I/O) inovacijama. Intel blisko surađuje s partnerima za dodatnu opremu i kabele za isporuku najnaprednijih i cjelovitih rješenja za žično povezivanje putem namjenskih programa.

Svi Thunderbolt proizvodi podvrgavaju se strogim certifikacijskim testiranjima kako bi se osigurala najbolja izvedba rješenja žičane veze za industriju osobnih računala.
Proizvodi koji prođu ovo testiranje koriste robnu marku Thunderbolt bez naknade. Zbog toga je Thunderbolt postao globalno priznat pokazatelj najboljih rješenja za žično povezivanje za računala i dodatnu opremu.

Očekuje se da će računala i dodaci temeljeni na Intelovom Thunderbolt 5 kontroleru, kodnog naziva Barlow Ridge, biti dostupni počevši od 2024. godine.
 

 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode