Windows Copilot


Windows Copilot

Tijekom prošle godine Windows je nastavio bilježiti nevjerojatan rast potaknut usvajanjem Windowsa 11. Zapravo, jedno od najuzbudljivijih područja koja pokreću taj rast za Windows bili su sami razvojni programeri, s porastom od 24% na godišnjoj razini u broju uređaja korištenih za razvoj mjesečno.
AI je tehnologija koja definira naše vrijeme i programeri su predvodnici ove transformacije. S pravim alatima možemo osnažiti programere i naše zajedničke klijente da oblikuju budućnost i ostave svoj trag u svijetu. Tek počinjemo uviđati nevjerojatan utjecaj koji umjetna inteligencija ima u svim industrijama iu našim svakodnevnim životima. 

Predstavljamo Windows Copilot, čineći Windows 11 prvom PC platformom koja najavljuje centraliziranu pomoć umjetne inteligencije koja pomaže ljudima da jednostavno poduzmu radnju i obave stvari.
Proširujemo Bing Chat dodatke na Windows,omogućujući razvojnim programerima da integriraju svoje aplikacije u Windows Copilot kako bi bolje služili svojim klijentima i povećali angažman na izvornim Windows aplikacijama.

Predstavljamo novu hibridnu AI petlju za podršku razvoja AI na cijeloj platformi i preko Azurea do klijenta s novom silikonskom podrškom od AMD-a, Intela, Nvidije i Qualcomma.
Predstavljamo Dev Home osmišljen kako bi pomogao svakom razvojnom programeru da postane produktivniji u sustavu Windows.
Predstavljamo nove AI značajke i iskustva u Microsoft Storeu na Windowsima.
 
 

Predstavljamo Windows Copilot za Windows 11


 


Windows je prva PC platforma koja korisnicima pruža centraliziranu AI pomoć. Zajedno, uz Bing Chat i dodatke prve i treće strane, možete se usredotočiti na provođenje svojih ideja u život, dovršavanje složenih projekata i suradnju umjesto da trošite energiju na pronalaženje, pokretanje i rad na više aplikacija.

 

 

Pozivanje Windows Copilot-a poznato je i jednostavno – gumb je ispred i u sredini vaše programske trake – jednostavno ga je pronaći i koristiti. Nakon otvaranja, bočna traka Windows Copilot ostaje dosljedna u vašim aplikacijama, programima i prozorima, uvijek dostupna da djeluje kao vaš osobni pomoćnik. 
Čini svakog korisnika naprednim korisnikom, pomaže vam da poduzmete akciju,prilagodite svoje postavke i neprimjetno se povežite preko svojih omiljenih aplikacija. 

Stvari koje volite kod Windowsa – copy/paste, Snap Assist, Snipping Tool, personalizacija – sve su tu za vas, zajedno sa svim drugim značajkama na platformi, a samo su bolje uz Windows Copilot. 
Na primjer, ne možete samo kopirati i zalijepiti,ali također zamolite Windows Copilot da prepiše, sažme ili objasni vaš sadržaj.

Baš kao što biste to učinili s Bing Chatom, možete postaviti Windows Copilot niz pitanja od jednostavnih do složenih. Ako želim nazvati svoju obitelj na Cipru, mogu brzo provjeriti lokalno vrijeme kako bih bio siguran da ih ne budim usred noći. 
Ako želim planirati putovanje da ih posjetim na Cipru,mogu zamoliti Windows Copilot da pronađe moje obiteljske letove i smještaj za zimske praznike.

Uz Bing i ChatGPT dodatke u Windows Copilot-u, ljudi neće imati samo pristup proširenim AI mogućnostima i iskustvima, već ćete i vi kao programeri imati nove načine za dosezanje i inovacije za naše zajedničke klijente.
Pozdravljamo vas da budete dio putovanja Windows Copilot-a tako što ćete nastaviti ulagati u dodatke Bing i ChatGPT kako bi se vaša ulaganja prenijela na Windows Copilot.

 

Poticanje svakog Windows 11 programera da bude AI programer



Ovo je nevjerojatno vrijeme za razvojnog programera u sustavu Windows. Mogućnosti u različitim industrijama – zdravstvo, financije, obrazovanje, tehnologija i druge – su beskrajne. Nastavljamo ulagati u važne alate i načine na koji će se aplikacije graditi za novu eru umjetne inteligencije;
bilo da razvijate na x86/x64 ili Arm64, želimo vam olakšati prenošenje iskustava pokretanih umjetnom inteligencijom u Windows aplikacije lokalno i u oblaku.

Ako tek počinjete s umjetnom inteligencijom ili ako se pitate odakle početi, Microsoft i Windows su tu da vam pomognu na tom putu. Danas najavljujemo Windows AI biblioteku,
koji će sadržavati odabranu zbirku modela strojnog učenja i API-ja spremnih za upotrebu koji će pomoći u pokretanju vašeg razvoja umjetne inteligencije.



 

Danas smo uzbuđeni što možemo podijeliti s vama da je naša vizija postala stvarnost korištenjem ONNX Runtimea kao pristupnika Windows AI-u i Oliveu, lancu alata koji smo stvorili kako bismo vam olakšali teret pri optimizaciji modela za različite Windows i druge uređaje. 
Uz ONNX Runtime, treće-stranački programeri imaju pristup istim alatima koje koristimo interno za pokretanje AI modela na Windowsima ili drugim uređajima preko CPU-a, GPU-a, NPU-a ili hibrida s Azureom.

ONNX Runtime sada podržava isti API za pokretanje modela na uređaju ili u oblaku, omogućujući scenarije hibridnog zaključivanja u kojima vaša aplikacija može koristiti lokalne resurse kada je to moguće i prebaciti se na oblak kada je to potrebno. S novim pregledom Azure EP možete se povezati s modelima implementiranim u AzureML ili čak s uslugom Azure OpenAI.

Sa samo nekoliko redaka koda možete odrediti krajnju točku oblaka i definirati svoje kriterije za korištenje oblaka. To vam daje veću kontrolu nad troškovima i korisničkim iskustvom, budući da vam Azure EP daje fleksibilnost da odaberete između korištenja većeg modela u oblaku ili manjeg lokalnog modela tijekom izvođenja.

Također možete optimizirati svoje modele za različite hardverske ciljeve s Oliveom, proširivim lancem alata koji kombinira najsuvremenije tehnike za kompresiju modela, optimizaciju i kompilaciju. I možete koristiti ONNX Runtime na platformama kao što su Windows, iOS, Android i Linux, tako da se vaše Windows AI ulaganje može proširiti na sve vaše platforme aplikacija.

I ONNX Runtime i Olive doprinose brzini implementacije vaših AI modela u aplikacije. ONNX Runtime vam olakšava stvaranje nevjerojatnih AI iskustava na Windowsima i drugim platformama, uz manje inženjerskog napora i bolje performanse.


 

Proširenje naše vizije za budućnost pokretanu umjetnom inteligencijom u suradnji s našim partnerima


Windows 11 ima najveći i najmoćniji ekosustav GPU-a na svijetu s više od 200 milijuna+ diskretnih GPU-ova koji podržavaju AI. Windows računala kao što je Surface Studio 2+ i računala koje su izradili partneri kao što su Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo i Samsung pokreću NVIDIA GPU. Programeri danas mogu iskoristiti ove GPU-ove za pokretanje rezanja
modeli rubnih transformatora kao što su Dolly 2.0, Stable Diffusion i NVIDIA-in NeMo koji su unaprijed optimizirani za Windows.

NPU (jedinice neuronske obrade) namjenski su akceleratori za učinkovito pokretanje AI modela.
Naši partneri nastavljaju s inovacijama i isporukom – poput Qualcomma sa Snapdragon 8cx Gen3 Compute Platformom koja danas omogućuje Windows uređaje uključujući Surface Pro 9 5G i Windows Dev Kit 2023. Uz Olive & ONNX Runtime možete ciljati Qualcomm AI Engine Direct SDK na pokreću AI modele na 8cx Gen 3 računalnoj platformi NPU.


Uzbuđeni smo vidjeti kako svi naši silikonski partneri kasnije ove godine na tržište donose više Windows uređaja s NPU-ima. AMD je nedavno omogućio programerima rani pristup Ryzen™ AI softveru za pokretanje AI modela na AMD Ryzen™ 7040 seriji procesora s Ryzen™ AI. Intel je pregledao svoj novi proizvod Meteor Lake, potpuno
nova chiplet SoC arhitektura koja će sadržavati Intelov prvi integrirani AI motor koji će se proširiti na Windows ekosustav počevši kasnije ove godine i također će učiniti dostupnim razvojne alate, uključujući ONNX Runtime podršku omogućenu putem OpenVino-EP i DirectML-EP.

Partneri kao što su WhatsApp,Luminar Neo i Camo postižu nevjerojatne skokove u performansama i otključavaju nova iskustva krajnjih korisnika koristeći NPU za pokretanje svojih AI modela. Prenesite svoje aplikacije na Windows platformu i iskoristite ONNX Runtime za pružanje AI iskustava kao što je Camo.
Jedva čekamo vidjeti što će zajednica Windows programera stvoriti s ovim novim lancima alata AI i NPU hardverskim napretkom.

 
 

Nova iskustva osmišljena kako bi pomogla svakom razvojnom programeru da postane produktivniji na Windows 11


Život razvojnog programera uključuje stalno žongliranje ručno postavljenim razvojnim strojem s previše klikova, prijavama s više alata, navigacijom u performansama datotečnog sustava koje nisu optimalne i mijenjanjem konteksta, a znamo da ti poremećaji mogu značajno utjecati na vašu produktivnost.

Danas,s uzbuđenjem najavljujemo nove značajke i poboljšanja u svim fazama razvojnog ciklusa u sustavu Windows.


 

S novim fokusom na vašu produktivnost, najavljujemo novi dom za programere u sustavu Windows  – Dev Home. Dev Home novo je iskustvo u sustavu Windows 11, sada dostupno u pretpregledu, koje vas vraća u zonu i usmjerava vaš tijek rada sa značajkama kao što su WinGet konfiguracija za lakše i brže postavljanje,
Dev Drive za poboljšane performanse datotečnog sustava i novu prilagodljivu nadzornu ploču za praćenje svih vaših radnih procesa i zadataka na jednom mjestu. Dev Home olakšava povezivanje s GitHubom i postavljanje vašeg stroja za kodiranje za repozitorije do kojih vam je stalo, jednostavno instaliranje alata i paketa koji su vam potrebni.

Dev Home također može konfigurirati vaša okruženja za kodiranje u oblaku koristeći Microsoft Dev Box i GitHub Codespaces. 
Uz Dev Home, dizajniran od strane programera i za njega, sada imate svog vrhunskog suputnika u produktivnosti tako da se možete usredotočiti na ono što radite najbolje – pisanje koda. 

Preuzmite Dev Home već danas.
 

 

Uzbudljivo je vrijeme biti programer, još više u sustavu Windows, i oduševljeni smo što smo na ovom putovanju s vama. Od trenutka kada otvorite svoj uređaj, imat ćete ultimativne alate za produktivnost na dohvat ruke, koji će vam omogućiti da radite najbolje što možete.
S nevjerojatnim zamahom koji se razvija oko ove nove ere umjetne inteligencije, jedva čekamo vidjeti što ćete sljedeće stvoriti.

Kako biste saznali više o ovim nevjerojatnim novim značajkama, istražite naš novi Windows Developer Center koji donosi naše vijesti i resurse na jednom mjestu za vas.

 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode